Unda verde pentru reabilitarea Hotelui Palace.

Hotelul Palace a fost inaugurat in anul 1914, avand la acea vreme, luxul pe care il impunea categoria din care facea parte. Conform ziarului „Conservatorul Constantei”, din 13 iulie 1914, hotelul avea „250 de camere, ascensorii la toate etajele. Baie pentru fiecare camera. Lumina electrica. Calorifer. Salon de lectura. Terase. Restaurant de Prim Rang. Terasa pe acoperisul Hotelului.”. Direcţiunea hotelului a creat chiar  si un serviciu propriu de autobuze decabotabile si elegante, care legau peninsula de gara, dar asigurau si excursii in împrejurimi, in special la Mamaia si Techirghiol.
Spicuind dintr-o reclamă din publicaţia de sezon „Sirena”, din aprilie 1916 aflam ca Hotel :„Palace. De prim rang. Cu ultimele creatiuni ale confortului si luxului. Situat pe cea mai pitoreasca pozitiune a malului Marii Negre in apropierea Cazinoului. 250 camere sau apartamente. Lumina electrica. Apa calda si rece in fiecare camera. Sali de bae la fiecare etaj. Ascensor pentru persoane si bagaje. Două hall-uri. Sala de corespondenţa. Sala de fumat. Fabrica proprie de gheata. Spalatorie electromecanica. Telefon la fiecare etaj. Serviciu de omnibuz-automobile.
Celebru restaurant cu bucatarie romano-franceza. Terasa superba unde se serveste masa fericitilor locatari ai Palace-ului. Pe terasa superioara se serveste un bufet din cele mai alese. Priveliste incantatoare din forme si culori, cu perspective marete deasupra orasului sau a marii de unde vederea se pierde în infinit. Cu toate acestea preturile sunt din cele mai rationale.”
Noi, constantenii, asteptam cu nerabdare finalizarea reabilitarii hotelului ca odata cu aceasta, hotel Palace sa-si recapete din stralucirea si faima de altadata.

Distribuie "Unda verde pentru reabilitarea Hotelui Palace." Prin:

0 comentarii.

Comentariu