Neptun – relaxare intr-o oaza de liniste si verdeata

Neptun – relaxare intr-o oaza de liniste si verdeata

Neptun este o stațiune balneoclimaterică ce aparține municipiului Mangalia, din județul Constanța si este una dintre cele șase stațiuni de pe litoralul românesc situate în arealul Comorova din raza orașului Mangalia.
Olimpul, a cărui construcție a fost terminată în 1972, reprezintă cartierul nordic al stațiunii Neptun.

Stațiunea Neptun se află intr-o zonă cu o vegetație relativ bogată,langa pădurea Comorova, pe țărmul Mării Negre iar printre posibilitatile de agrement se numără un Cinema în aer liber, Teatrul de Vară, Bazarul Neptun, Debarcaderul, terenurile polivalente de sport, două terenuri de minigolf, un parc de distracții, facilitățile pentru sporturi nautice și un sat de vacanță.

Punctul forte al stațiunii îl reprezinta plaja, La Steaguri, considerată de unii turiști ca fiind cea mai bine amenajata plaja de pe litoral, avand un nisip fin și intrare în marea lină cu fund nisipos.

Ea este legata direct de Hotel „Doina” si dispune de cele mai moderne instalatii. Aici se gasesc cabinete si sectii pentru electroterapie, kinetoterapie si hidroterapie, inhalatii si aerosoli, impachetari cu namol cald, sali de gimnastica, saloane pentru masaj, geriatrie- aici se aplica tratamente cu Pell-Amar (o solutie injectabila avand la baza un extract de namol de la Balta Alba sau liniment sau gel bazate pe acelasi extract), precum si un bazin cu apa de mare incalzita. Posibilitati variate de petrecere a timpului liber oferite de teatrul de vara, cinematograf, terenurile de sport (tenis, volei, baschet, minigolf), bazine (8 bazine in aer liber si 4 bazine acoperite), sporturi nautice (yole, schi nautic, hidrobiciclete, surfing), parc de distractii pentru copii, baruri si cluburi de noapte, restaurante etc. Majoritatea hotelurilor din statiune sunt deschise pentru sezonul estival. Exceptii fac Hotelurile „Caraiman”, „Dacia”, „Neptun”, „Sulina”, „Dobrogea”, „Delta” si „Doina”, care functioneaza si in sezonul rece. Toate acestea au acces la baza de tratament a Policlinicii.

Fosta “Perla litoralului românesc” in urma cu 15, 20 sau chiar 30 de ani, Neptun era crème de la crème, unde se etalau cele mai luxoase mașini și cele mai tari petreceri. Neptun a fost deasemenea, stațiunea de suflet a cuplului Ceaușescu, fiind stațiunea etalon pentru regimul comunist. De multe ori, dictatorul îi primea în vizită pe șefii altor state la vilele de protocol de la Neptun insa perioada de glorie de atunci se mai vede doar în ilustrate.

In prezent, statiunea Neptun este o statiune linistita, plina de verdeata, cautata in special pentru petrecerea unui concediu de odihna si bai de soare.

Distribuie "Neptun – relaxare intr-o oaza de liniste si verdeata" Prin:

0 comentarii.

Comentariu