Hotelul capsulă din Tokyo

Hotelul capsulă din Tokyo

Studioul Jo Nagasaka Architecture a revizuit un hotel capsula din Tokyo, imbinand vechile cabine de dormit cu o suita de saune captusite cu lemn. Architectii au schimbat totul in vechiul hotel cu 8 etaje, Shibuya, cu exceptia capsulelor. Rezultatul s-a dovedit a fi un interior care combina finisajele contemporane cu o pardoseala finisata cu detalii retro.

Echipa a folosit culori si materiale pe care le-au considerat potrivite pentru a completa vechea capsula, cat mai mult posibil. Inclusiv o pardoseala inchisa la culoare, dulap de placaj, plastic (FRP – Fibre reinforced plastic, construite din poliesteri armati cu fibre de sticla) si mobilier simplu.

“Designul nostru are ca scop desfintarea imaginii hotelului vechi capsula prin schimbarea interiorului si a imprejurimilor, pastrand capsulele existente asa cum sunt. Culoarea capsulelor existente, un bej, aminteste de perioada de design retro, care a fost destul de greu de manevrat, dar am folosit-o intentionat ca o culoare de baza pentru interior pentru a renunta la vechea impresie a capsulelor existente”, a declarat echipa.

Hotelurile capsula devin un fenomen cultural in Japonia, dupa ce primul a fost deschis in Osaka, la sfarsitul anilor 1970. In mod traditional, capsulele au fost fabricate din plastic modular sau din fibra de sticla si au fost concepute pentru a oferi o optiune mai ieftina celor ce nu si-au putut permite constructia unui hotel traditional. Dar, au devenit din ce in ce mai populare, determinand o serie de versiune noi si cat mai performante sa se deschida.

Distribuie "Hotelul capsulă din Tokyo" Prin:

0 comentarii.

Comentariu