Hipodromul si herghelia de la Mangalia

Herghelia este situată la 3 km nord de orasul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre, acest loc nefiind ales intamplator, ci datorita conditiile geo-climaterice, lucru care a permis formarea unui rasei de cai deosebite si anume calul arab de Mangalia.

Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei, avand o suprafata ce depaseste 580 hectare, din care o parte importanta din supafrata fiind cultivata cu plante furajere si este populată numai cu cai de rasă: pursange arab, semigrei si cațiva ponei. Herghelia este un loc cu traditie, fiind înfiintată încă din 1926, perioada cand la Mangalia erau crescuti cai arabi adusi de la hergheliile din Jegalia, Cislau si Radauti. Intre anii 1936 si 1941, herghelia a importat din Polonia noi „linii“ de armasari pursange: El-Sbaa și Nedjari.

Hipodromul Mangalia, unicul din tară a fost special conceput pentru cursele de galop si se intinde pe o suprafata de 19 hectare. Aici se desfășoara, în lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.

Herghelia constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica, complexul dispunand de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia, dar se pot efectua si plimbari de agrement – calare sau cu trasura – de-a lungul tarmului Marii Negre.

Armasarii pursange arab sunt antrenati zilnic de cei 8 jockey ai hergheliei, antrenamentul de 8 ore pe zi pentru fiecare dintre jockey alternează in reprize de trap, galop, galop intins si plimbari usoare. Cel mai frumos spectacol il ofera caii scosi periodic pe malul marii, intre statiunile Saturn si Venus, unde sunt antrenati mai multe ore, spre bucuria localnicilor, martori ai unui spectacol rar.

Herghelia Mangalia, una dintre cele mai vestite din sud-estul Europei, pepiniera de pur-sange arabi asteaptă in fiecare zi turiştii care doresc să viziteze padocurile, dar şi pe cei ce vor să urmeze o ora de echitatie cu unele dintre cele mai frumoase si mai linistite exemplare de aici. Lectii de echitatie cu ponei sau pursaânge arabi, demonstratii hipice, plimbari pe malul marii cu trasura sau in galop la răsăritul soarelui. De toate acestea au parte vizitatorii care trec pragul Hergheliei de la Mangalia, al carei padoc cuprinde 354 de cai si opt ponei.

Distribuie "Hipodromul si herghelia de la Mangalia" Prin:

0 comentarii.

Comentariu