Escala din portul Constanta a fregatei franceze „La Fayette”

Escala din portul Constanta a fregatei franceze „La Fayette”

Fortele Navale Romane au participat pe 27 martie, la un exercitiu de lupta impotriva amenintarilor aeriene si de suprafata, impreuna cu echipajul fregatei franceze „La Fayette”.

Nava militara franceza a facut o escala în Portul Constanta, in perioada 24-27 martie, iar cu aceasta ocazie au fost planificate intalniri oficiale cu comandantul Flotei, activitati sportive la Academia Navala „Mircea cel Batran” si vizite ale echipajului la Muzeul Marinei Romane.

La exercitiul programat care s-a desfasurat pe mare, in comun cu marinarii francezi, echipajele corvetei „Contraamiral Horia Macellariu” si dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” si-au vor consolidat deprinderile de a pune in practica proceduri standard de operare NATO, in contextul unor scenarii de asigurare a liberttaii de navigatie si a traficului maritim.

Fregata „La Fayette” este comandata de comandorul Stanislas Delatte si a intrat in serviciul Marinei Nationale Franceze in anul 1996.  Nava are o lungime de 125 m si dispune de sisteme de rachete anti-nava Exocet 40, sistem de rachete Crotale, mitraliere de 12,7 mm si tunuri de 20 mm si de 100 mm.

Distribuie "Escala din portul Constanta a fregatei franceze „La Fayette”" Prin:

0 comentarii.

Comentariu