Destinatii de vacanta 2017 – Gran Canaria

Gran Canaria sau „Insula Constrastelor” este una dintre insulele paradis ale Spaniei. Situata in Oceanul Atlantic, la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de coasta africana, Gran Canaria este a treia cea mai mare insula din arhipelagul spaniol, atat ca extindere, cat si a altitudine. Ea are o suprafata de 1.560 km2 si un varf muntos – Pico de las Nieves – ce atinge 1.956 de metri. Plajele sale sunt acoperite cu nisip alb si lava neagra iar printre cele mai renumite fiind Playa del Inglés, Puerto Rico, Puerto de Mogan si San Agustín. Las Palmas, este considerat cel mai dinamic oras-capitala din Insulele Canare, ivecinandu-se la sud-est cu Tenerife si la vest de Fuerteventura.
Datorita varietatii sale geografice, plaje cu nisip fin, peisaje rurale si trasee montane – Gran Canaria este insula pe care o poti vizita indiferent de anotimp. Insula care iti ofera ape limpezi, plaje nemarginite, traditii rurale si frumuseti montane aparte. De la nordul racoros, la sudul insorit, aceasta insula de vacanta ii rasfata chiar si pe cei mai pretentiosi turisti cu padurile sale luxuriante, flora si fauna exotice, cratere vulcanice si zapada pe cele mai inalte varfuri.
Sudul este cea mai populata parte a insulei. Aici vei gasi satul pitoresc Puerto Mogan, cunoscut si ca „Mica Venetie” datorita canalelor sale, Puerto Rico, Maspalomas, Meloneras, San Agustín si faimoasa Playa del Inglés. Las Palmas, capitala vibranta a insulei, este presarata cu istorie si cultura. Acesta este un oras cu adevarat cosmopolit, situat in partea de nord-est a insulei, cu atractii variate: muzee, colectii de arta, arhitectura fantastica, parcuri, magazine generoase si cafenele iar tot si, nu in ultimul rand, faimoasa Las Canteras Beach – una dintre cele mai bune plaje urbane spaniole, spun localnicii.
Pe teritoriul insulei se mai intalnesc 32 de spatii naturale protejate, printre care Parcul Rural al Nublo, Doramas Jungle, The Azuaje Ravine, Tamadaba si Palmitos Park (un parc mare de pasari, situat sudica a insulei). Alte atractii includ Cocodrilos Park, Roque Nublo (o roca de 80 metri din granit), Pestera pictata al lui Galdar (cel mai important parc arheologic din Insulele Canare) si gradinile botanice Jardín Canario si Cactualdea.

Distribuie "Destinatii de vacanta 2017 – Gran Canaria" Prin:

0 comentarii.

Comentariu