Litoralul romanesc

Turismul în Romania se concentreaza asupra peisajelor naturale si a istoriei sale bogate traversata fiind de apele Dunarii  si impaduriții Muntii Carpati,  de Coasta Marii Negre si Delta Dunarii,  dar si de  abundenta arhitecturii religioase  si a oraselor medievale.

Litoralul romanesc reprezinta o parte din tarmul occidental al Marii Negre si se întinde de la granita cu Ucraina pana la cea cu Bulgaria de Sud si este cea mai exploatata zona turistica a Romaniei. De-a lungul malului marii  se desfasoara numeroase statiuni turistice de vara. Principala zona de interes, unde se afla majoritatea statiunilor si a atractiilor turistice, este  orasul Constanta care fiind principalul oras si port la Marea Neagra este considerat si capitala Dobrogei dar si metropola a litoralului romanesc.

Stralucirea soarelui pe litoralul romanesc are o medie anuală de 2.500 de ore, identica cu cea de pe plajele coastei dalmatiene si apropiata de cea a coastelor mediteraneene iar tarmul este ușor ondulat, cu capuri accentuate si golfuri prelungite adanc pe vaile dobrogene, cu faleze, plaje, lagune si cordoane de nisip.

In anii trecuti, litoralul romanesc a atras foarte multi turisti, veniti individual sau prin numeroasele agentii de turism din Romania care isi propun sa aduca cati mai multi oaspeti pe ntru petrecerea unei vacante la malul marii.

Distribuie "Litoralul romanesc" Prin:

0 comentarii.

Comentariu