Vacanta Delta Dunarii

Vacanta Delta Dunarii

Delta Dunarii reprezinta teritoriul cuprins intre Dunare si litoralul Marii Negre. Este marginita la nord de bratul Chilia si la sud de complexul Razim Sinoie. Delta Dunarii este declarata rezervatie naturala. Ea este un adevarat muzeu viu al biodiversitatii. Pentru aceste motive ea a devenit un punct de atractie pentru a petrece o vacanta in Delta Dunarii.

Pricing table with an Table ID of „classic-ea_5824bfc7e1a34” is not defined.

vacanta-in delta

Natura, flora si fauna:

Motivele pentru care Delta Dunarii a devenit rezervatie naturala este acela ca, aici s-a pastrat o biodiversitate mai ridicata. Aceasta regiune se evidentiaza prin specii  rare sau care lipsesc din alte zone ale continentului.
Mozaicul de habitate aici este cel mai variat din Romania.

Sporturi si activitati in regiune:

Valorile naturale si culturale ale Deltei Dunarii constituie resursele turistice naturale. Acestea sunt valorificate prin practicarea turismului.

Vacanta in Delta Dunarii

Turism pentru odihna si recreere

In Delta Dunarii se poate ajunge cu nave pasager, catamaran sau nave rapide EXPRESS.
Turismul este practicat prin intermediul companiilor de turism sau individual. Cazarea se realizeaza in hoteluri, in pensiuni sau hoteluri plutitoare. Vacantele aici sunt combinate cu excursii pe canale si lacuri pitoresti.

Turismul itinerant

Practicat individual, sau prin intermediul excursiilor organizate. Este potrivit pentru grupurile mici de vizitatori care au ocazia sa exploreze varietatea peisajului salbatic. Se pot efectua plimbari cu barci pe canalele pitoresti ale Dunarii. Deasemenea se organizeaza drumetii de-a lungul canalelor sau pe grindurile fluviale.

Pescuit sportiv

Turismul pentru practicarea pescuitului sportiv este foarte apreciat de vizitatorii de toate varstele.

Obiective turistice de vizitat:

– Parcul National Muntii Macinului.
– Locurile de despartire a Dunarii in bratele Chilia si Tulcea.
– Gurile de varsare a Dunarii, in Marea Neagra.
– Padurile de foioase de pe grindurile Letea si Caraorman.
– Litoralul Marii Negre la Sulina si Sfantu Gheorghe.